SHOQATA E PËLLUMBAVE AKROBATIKË TË KOSOVËS NË ZVICËR
 

Libri i vizitorëve

 

 

23.12.2014

se pari ju pershendes ju uroj vitin e ri e shum te mira per vitin e ardhshum e suksese 

Lulzim Pira Konstanz Gjermani

* * * * *

 

11.11.2014

I nderuar Shaip

Më poshtë po e publikojmë në tërësi letrën tuaj, për të cilën ne ju falenderojmë vëllazërisht.

Shfrytëzojmë rastin t'ju njoftojmë se më 22 dhe 23 nëntor 2014 në Ruswil, kantoni i Luzern-it në Zvicër mbahet ekspozita nacionale e pëllumbave në nivel të Zvicrës. Në këtë ekspozitë do të marrin pjesë edhe dy lloje të pëllumbave nga Kosova, pëllumbat rrotullues dhe gjyliat e Kosovës.

Personat që janë të caktuar për të marrë pjesë nëpër ekspozitat e pëllumbave, Rushit Rushiti dhe Musa Zuzaku, nuk kanë mundësi njëherë përnjëherë të marrin pjesë edhe në ekspozitat jashtë Zvicrës. Për marrëveshje eventuale, ju kishim lutur të na i dërgoni numrin tuaj të telefonit dhe ne do të ju kontaktojmë menjëherë për të bashkërenditur veprimet tona.

Në emër të shoqatës "Dardania" ju përshëndesim përzemërsisht.

Administratori i faqes së internetit.

* * * * *

 

07.09.2014

Shaip sadiku
Ljubljana

Tung...Kisha pase deshire me kontaktuar me kryetarin e klubit Dardan.ch per panairet qe i bajme ne Slloveni qe te merrni pjese me pellumat dunek te KS...Tani jam kryetar i lidhjes se pllumave te Sllovenise...ashtu edhe ne panairet e juaja kishim marre pjese me pllumat tone...Ta fillojme nje bashkepunim evropian, per ngritjen e standardit te dunekut te KS. Mes panairit Slloven kisha organizuar nje panair special per pllumat e KS ( dunekeve). Bisedoni neper klubet e juaja dhe ma ktheni pergjegjjen nese deshironi te merrni pjese...

Ju pershendes perzemersisht...

SHaip Sadiku

* * * * *

26.09.2014

Prishtinasi 65

Vetëm te pëllumbmbajtësit e Kosovës në Zvicër mundë të ndodhin kësi lloj çudirash.
Para tre jave në rrethinë e Bazelit u mbajt një garë e pëllumbave Dynek të Kosovës ku për garues ishte Sokol Shillova në bazë te disa informata që kemi sokoli në mungesë të komisionit i cili duhet me e udhëheq garën i ka lajmërua të ftuarit se gara nuk do mbahet. Pas disa ditësh u hap lajmi se pëllumbi i sokolit ka arritur gjatësi të rrotullimit 130 m  dhe më pas doli edhe në internet pëllumb shumë i mirë por e keqja e kësaj gare është se nuk po dihet kush e ka udhëhequr garën kush ka vlerësuar kush e ka përcjell pëllumbin me Dylbi thonë se kanë qenë vetëm dy vlerësues Sokoli vet e ka përcjellën pëllumbin me Dylbi thotë një fjalë e popullit vet prenë vet kepë. Bajram Berisha në Prishtinë po rrah gjoks se ky pëllumb është soj i pëllumbave të mi. Kam pritur shumë se ju kultivuesit ë pëllumbave në Zvicër do reagoni por ju akoma po heshtni juve të tjerëve po arri t’ju kuptoj por nuk po mundem me e kuptua xhelatin e shoqatës Dardania i cili për kësi lloj gjërash gjithnjë ka pas reaguar me komentet e tija. Sa më përket mua ju mund t’ju jepni pëllumbave metra pa kufi por ky nuk është sport pëllumbagji të pandërgjegjshëm dhe shoqata jo serioze i bijën në pikë pyetje mundin e shumë brezave më parë dhe në veçanti e rrënojnë punën e po lodhshme të kultivuesve të cilët e krijuan dhe me fanatizëm e ruajtën kë lloj pëllumbi                    
Garat-2014- të shoqatës Kumra.ch

    Pëllumbat garues të vitit 2014

    1. Enver   Ramadani  Pratteln  10-05-2014  Zejtinli  103m    ?
    2. Enver   Ramadani  Pratteln  10-05-2014  Qilivir   85m     ?
    3. Sokol   SHillova     Pratteln  31-05-2014  Saqin   102.5m ?
    4. Sokol   SHillova     Pratteln  31-05-2014   Zejtinli 75m  ?
    5. Sokol   SHillova     Pratteln  30-08-2014   Vlladik 57.5m ?
    6. Sokol   SHillova     Pratteln  30-08-2014   Zejtinli 130m    !!!  

Tani si t’ju besohet edhe këtyre rezultateve tjera të cilat pa dyshim se munden të jen shumë korrekte gjelat tani aje gjallë apo ki vdekur.
Këtë shkrim e pata publikuar te Shoqata krahsjellsikosoves por shkrimi shpejt u largua nga forumi.
Shpresoj se ju do e publikoni
Moderatori i shoqatës Syjejman Nuredini
 
Për gjërat që kann adres postoni atje.

Rrespekët për të gjithë.

* * * * *

 

02.01.2014

Avni Muharremi
Gland

pershendetje te gjithë antaret e shoqates dardania meqë edhe viti 2013 kaloi me shum suksese une në emrin tim personalë shperhi deshiren të ju uroi vitin e ri 2014 dhe shpersoi se ky vitë letejet një vit  shumë i gezushum tek ju dhe familjaret e juajë po një ashtu shpersoi edhe  shendet e lumturi ,Dhe meqë  se mirremi me një sport shperhi deshiren të ju urui shum suksese të gjithve më ne fundë  pershendetje të gjithve e Gezuar Gezuar Gezuar

* * * * *

01.04.2013

Stefan Schläpfer
9038

Ich gratuliere Ihnen zu ihren wundervollen Tauben(!!!) ihrer schönen Internetseite und zu ihrem faszinierenden Hobby, dem Flugtaubensport!
Leider kann ich ihre Muttersprache nicht verstehen, aber dennoch wollte ich Ihnen mitteilen, dass ich selbst auch Kosova Dynek zu meiner grossen Freude in Reinzucht halte, um die ganz spezielle Sturzdrehung dieser ausserordentlich zutraulichen Taubenrasse auch genetisch zu erhalten.

In diesem Sinne Wünsche ich Ihnen weiterhin viel Freude und Erfolg mit Ihren Tauben!
Mit freundlichen Grüssen aus dem Appenzellerland Stefan Schläpfer

* * * * *

27.08.2013

Avni Muharremi
Gland

Pershendetje të gjithë  antartë e shoqates dardania me që së  edhe pushimet verore  i  kena kaluar me  shum knaqsi tashti mendoi se te gjithë  ju kemi kthyer  punes po  edhe  sportit ju  uroi shum suksese në te gjitha aktivitetet po ma shum në sport që  te keni rezultate sa ma të mira deri në  ketë vitit. pershendetje të gjithëve nga Avni Muharremi

* * * * *

14.07.2013

Avni Muharremi
Gland

Pershendetje të gjithë antaret e  shoqates "DARDANIA"  mese që jemi në  mes te sesones siq  e  dim  edhe garat janë  te  mbyllura po një  ashtu  edhe  ne  si mergimtar ,Ne  ketë ko kemi  deshirë  që  te  shkojm në  pushin  në  vendlindjen e  për ket une  ju  uroi pushin të  kandshë te gjithëve se  bashku me  familjarert  e  jujë po  një  ashtu  ju  deshiroi shendet  e  knaqsi hare e lumtur , Po mosë  te  harroim që  duhet te  kthemi  e  na prisin  garrat e  më  tanishme  deri në  funtë  te  vitit me  një  knaqsi  shum te  lumtur . Dhe në funtë i pershendes të gjithë antaret e  shoqates son Dardania nga AVNI  MUHARREMI

* * * * *

10.07.2013


Nazim azemi
viti

Bravo Zvcrra ma marut qefin paski Rezultate te mira sivjet Ju pergzoj juve te xhithve garust e shoqotes Dardanija .Sabitin Avnin SHAIPIN.DHE  i pershendes te xhith antaret e shoqates Dardanija ne zvicer dhe Garusve ju deshiroj Rezultate mate mira nazimi Kosov.

* * * * *

04.06.2013
Riza Rizahi
Interlaken

Kolegë të nderuar,

Në mbledhjen e mbajtur në zyret e FPK-së me 26.05.2013 u vendos që të informohen të gjithë anëtarët e FPK-së sa u përket unazave për vitin 2014.
Secila shoqatë është e obliguar ti pyesë anëtarët e vet se sa unaza dëshirojn ti porosisin, prandaj ju kisha lutur që secili prej jush të më informoj sa ma shpejt që mundet (brenda 10 dite) sepse duhet me i ba porosit për te gjitha shoqatat bashkë.
Në unazë do të jetë e shënuar numri rendor p.sh 0001 FK 2014, sipas porosis do ta dijmë se numri rendor do të jetë me 4 shifra apo 5. Unazat do tu jipen të gjitha shoqatave me listë, p.sh Mavliparka Ferizaj i ka 0001 FK 2014 - 0999 FK 2014,pra të gjitha unazat do të jenë të evidentuara në FPK dhe secila shoqat do ti merr unazat me listë e pastaj do ti shpërndan tek anëtarët e vet në bazë të porosis që e kanë ba.
Pra brenda 10 dite 5 ofertues do ti sjellin unazat për shiqim dhe gjithashtu edhe për qmim, komisioni do ti verifikoj unazat për cilësi dhe natyrisht në qmimim ma të lirë. Unazat nuk do të jenë ma shtrejt se 0.20 cent për copë.
Pas porosisë kur ju të vini në pushime mundeni me ba pagesën tek unë apo në zyret e FPK-së, unazat do të jenë këtu jo ma larg se 30 Shtator 2013. Pasi të vinë unazat munden me i marr ndonjë përfaqsues i juaji apo ndonjë shok apo i aferm i juaji e të ju sjell ne CH apo DE.
Dalngalad si FPK jemi duke u përpjekur ti vejm gjërat në binarë, e deri në vitin 2015 asnjë pëllumb nuk do ta ketë mundësin të garoj në qoft se nuk e ka unazën e FPK-së, dmth mundet me e pas + unazën e shoqatës së vetë apo emrin, numrin e telefonit por patjetër në njërën këmb duhet ta ketë unazën e FPK-së.

Ju kisha lutur që këto ti keni parasysh sepse është shumë e rëndësishme,

flm të gjithëve

Postimi i dyte

Kolegë të nderuar. 

Nuk e di se a e keni pasur mundësin që ta lexoni emailin të cilin jav kam dërguar me datën 29 Maj 2013 ?
( lexone emailin ma poshtë).

Ju kisha lutur që deri të Premten apo eventualisht të Shtunën paradite ta bani porosinë sepse pasi të bahet porosia komplet dhe të dorëzohen unazat me list sikur e kam cekur edhe në emailin tjeter, porosinë e unazave e bani në qoft se planifikoni të garoni në të ardhmen në FPK.
 Në KS dhe një shoqat në DE e kan ba porosin, ju dëshiroj një ditë të mirë, klm

* * * * *

30.05.2013

Kolegë të nderuar,

Në mbledhjen e mbajtur në zyret e FPK-së me 26.05.2013 u vendos që të informohen të gjithë anëtarët e FPK-së sa u përket unazave për vitin 2014.
Secila shoqatë është e obliguar ti pyesë anëtarët e vet se sa unaza dëshirojn ti porosisin, prandaj ju kisha lutur që secili prej jush të më informoj sa ma shpejt që mundet (brenda 10 dite) sepse duhet me i ba porosit për te gjitha shoqatat bashkë.
Në unazë do të jetë e shënuar numri rendor p.sh 0001 FK 2014, sipas porosis do ta dijmë se numri rendor do të jetë me 4 shifra apo 5. Unazat do tu jipen të gjitha shoqatave me listë, p.sh Mavliparka Ferizaj i ka 0001 FK 2014 - 0999 FK 2014,pra të gjitha unazat do të jenë të evidentuara në FPK dhe secila shoqat do ti merr unazat me listë e pastaj do ti shpërndan tek anëtarët e vet në bazë të porosis që e kanë ba.
Pra brenda 10 dite 5 ofertues do ti sjellin unazat për shiqim dhe gjithashtu edhe për qmim, komisioni do ti verifikoj unazat për cilësi dhe natyrisht në qmimim ma të lirë. Unazat nuk do të jenë ma shtrejt se 0.20 cent për copë.
Pas porosisë kur ju të vini në pushime mundeni me ba pagesën tek unë apo në zyret e FPK-së, unazat do të jenë këtu jo ma larg se 30 Shtator 2013. Pasi të vinë unazat munden me i marr ndonjë përfaqsues i juaji apo ndonjë shok apo i aferm i juaji e të ju sjell ne CH apo DE.
Dalngalad si FPK jemi duke u përpjekur ti vejm gjërat në binarë, e deri në vitin 2015 asnjë pëllumb nuk do ta ketë mundësin të garoj në qoft se nuk e ka unazën e FPK-së, dmth mundet me e pas + unazën e shoqatës së vetë apo emrin, numrin e telefonit por patjetër në njërën këmb duhet ta ketë unazën e FPK-së.

Ju kisha lutur që këto ti keni parasysh sepse është shumë e rëndësishme,

flm të gjithëve

* * * * *

25.03.2013
Nazim Azemi
Viti

Qeto pare qe i paski dhan per Federaten e kosoves mir paski ba qi sipaski pagu per xhith antart se kto para as nqyk teslices  nuk shkruhen kurrfar te drejte ju ne Federaten e kosoves nuk kini pra shtohet pytja pse pllumbat Garus te jujt qe kan Garu nuk Figurojn ne Librin e Federates kaq kisha ksaj radhe . Ju pershendes te dxhithve.

* * * * *

13.03.2013


naser sahiti
mitrovic

un do ju dergoj ket shkrim pres nuk kam asni kthim nga askush po presim ndoshta gjendet ndoni don te na ndihmoj

* * * * *

04.03.2013

Riza Rizahi
Interlaken

Te nderuar Kolege dhe ju te respektuar Vizitore permes keti Postimi deshiroj te ju pershendes dhe te ju uroj shendet juve me Familjet tuaja dhe duke jua uruar nje vit sa me te mbar. gjithashtu shfrytezoj rastin qe Garuesit e vitit te kaluar tju uroj per punen e bere gjat e 2012 tes,duke ju uruar edhe shum fat ne kete Vite.

me lejoni qe keti Postimi te ja bashkangjes edhe nje Link qe e kam marre ne E-mailin tim nga Sekretari i Federates se Kosoves , ne te cilin behet fjale per Emisionin Fauna jone i transmetuar ne KTV ku Prezent jane Isuf Nebiu me pellumbat e tij.
http://www.mavliparka-fz.com/index.php/video-galeria

* * * * *

28.02.2013

nderimi: klubi-krahbardhi-fz

ju pershendes o shapijona nga düreni i gjermanis ju uroj suksese ket vit klm

* * * * *

15.02.2013
Avni Muharremi
Gland

Pershendetje nga Avni Muharremi  për Naser Sahiti Mitrovic  po  edhe  une  desha të  ju bashkangjitna,  Administratorit të  Faqes DARDANIA Të jeshë  i bindurë  se  gjëdo shkrimim që shkruhet në ket  web faqe gjethmonë  administratori  e  ka  publiku. Po një ashtu ju ka pergjigjen dhuike ju faleminderu per shkrimet  e  juaj ,Pershendetje edhe ju faleminderit per mirkuptimin

* * * * *

15.02.2013

I nderuar zotëri Naser

Për hir të të së vërtetës po u drejtohem në këtë mënyrë, publikisht.

Ju na fajësoni, ose akuzoni, se ju keni bërë shkrime por askush nuk po ju përgjigjet. Të bëjmë me dije, ty dhe gjithkush që shfleton faqen e internetit të Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër, deri më sot nuk ka ngelur asnjë shkrim e asnjë letër apo punim shkencor pa u botuar dhe pa iu përgjigjur. këtë mund ta dëshmojnë me dhjetëra lexues dhe shkrues të letrave nga të gjitha trevat tona.

Ju e keni dërguar të njëjtin e-mail me të njëjtën përmbajtje, me distancë kohore prej vetëm një minuti. Kjo nuk është dëshmi se na keni shkruar shumë herë e nuk ju është përgjigjur askush.

na shkruani, e ne do ju përgjigjemi me dëshirë. Shoqata e Pëllumbave Akrobatik "Dardania" është e hapur për letra, shkrime, sugjerime, vërejtje dhe mendime që do e avanconin këtë sport tejet fisnik.

Me nderime e respekt në emër të Shoqatës "Dardania"

Administratori i faqes

* * * * *

13.02.2013, 21.:03

naser sahiti
mitrovic

un gjith kund kam ber ngani shkrim por askush nuk me pergjigjet

* * * * *

13.02.2013, 21:02

naser sahiti
mitrovic

textfield: un gjith kund kam ber ngani shkrim por askush nuk me pergjigjet

* * * * *

26.01.2013

Bekim Selmani
Hamburg

Ne Emer Te shoqates Kosova-Dunek-Union (K.D.U) nga Gjermania. Ju urojm per vendin e par per vitin 2012 Shaip Kurtaj, dhe per vendin e Dyt dhe vendin e tret Sabit Sejdiu. Por gjithashtu ju urojm edhe antarve tjer per rezulltatet e arritur ne vitin 2012. Ju urojm suksese dhe pun te mbar ne vitin 2013, Ne emer te shoqates (K.D.U) ju pershendes  te gjith stafin dhe antaret e shoqates Rrotulluesi-Dardan.      B.S

* * * * *

24.01.2013

Shemsedin Bajrami
f.Trebosh-Tetove
vendi: Zhelin

Gjithe anetarve te shoqates tuaj u deshiroj  suksese  ne vitin 2013.Kam pershtypjen se jeni te pergatitur edhe kete vit' qe ne garat me dunekun e Kosoves te arini rezulltate shume te mira.Mbaj shpresen qe nje dite duneku yne autokton (Palli Tetoves)qe e kultivojme brez pas brezi te renditet aty ku e meriton te jete me te gijtha vetit,karekteristikat.e tij.Me shume respekt ne emer te shokve te mi. Ju peshendet Dino.

* * * * *

25.01.2013

Shemsedin Bajrami
Tetove - zheline


pershendetje dhe suksese ne 2013..
.

* * * * *

16.01.2013

Avni Muharremi
Gland

Pershendetje të gjithë antaret e shoqates dardania ,Po në veqanti kryetarin e shqates Naser Sahiti së bashku me kryesin e re edhe ju uri bashkpunim sa më të mirë në vitin 2013.Një herit i pershendes edhe antaret e ri po sa që janë ardhur prap në shoqaten dardania .po një ashtu shfrytzoi rastin të ju uroi të gjith antarve shendet e hare edhe në familje .Po tani sa i preket keti sporti ju uroi sukses sa më të mirë në ketë sezon dhe me gjatësi sa më të madhe. Në fund pershendes të gjithve antaret nga AVNI MUHARREMI

* * * * *

16.12.2012

Avni Muharremi
Gland

Pershendetje Shaip Kurtaj   të pergxoi vendin e  parë edhe  si  kampion i shoqates \"DARDANIA \"për  2012 edh të uroi shumë e shumë sukses edhe  në vitet e ardhshme që shpresoi që do të  arritësh edhe  më shumë  sukses  në  ketë  sportë  po një  ashtë  deshiroi për të  gjith antaret e  shoqates  tonë, Pershendetje nga  Avni muharremi ty Shaip po  kuptohet edhe  të gjithë  antaret e  SHOQATES  DARDANIA.

* * * * *

 

 

23.09.2012

PRAGA 2004

 

Pehari
Qe pehari dhe medalja ,,Kampion evropian" dunek Kosove, Bërno 2004

koteci

 

* * * * *

 

07.09.2012

I nderuar zotëri Shaip

Gëzohemi shumë për kontaktin tuaj përmes postës elektronike. Aq më tepër gëzohemi se pikërisht Ju po na lajmëroheni. Ne kemi dëgjuar për Juve dhe na vie mirë se do mund të njihemi më mirë.
A keni mundësi të na i dërgoni ndonjë material apo fotografi nga panairet e pëllumbave ku keni marrë pjesë, që të kemi mundësi t'ju publikojmë përmes faqes sonë të internetit? Me kënaqësinë më të madhe do i publikojmë të gjitha pjesëmarrjet dhe të arriturat e Juaja nëpër këto panaire ndërkombëtare, meqë edhe qëllimi ynë është pikërisht ky që ne ta bëjmë të
njohur pëllumbin tonë nga Kosova.  
Nëse do të vini këto ditë në Zvicër, ju lutemi të na njoftoni më parë që të kemi mundësi të takohemi. Nëse keni ndonjë numër të telefonit, na i bëni me dije cilin numër keni. Ju mund të lajmëroheni në numrin e poshtëshënuar të celularit të delegatit tonë të Shoqatës "Dardania" në Federatën Zvicerane të Pëllumbave të Racës në. Ju njoftoj se delegati i shoqatës sonë, zotëri Rushit Rushiti, do të merr pjesë në mbledhjen e kryesisë së Federatës Zvicerane të Pëllumbave të Racës e cila do të mbahet në tetor. Nëse jeni të interesuar Rushiti do ju merrte me kënaqësi në këtë mbledhje për t'ju prezantuar. Prandaj na shkruani për këtë.
Ju përshëndesim shoqërisht dhe vëllazërisht
Administratori i faqes së internetit të Shoqatës "Dardania"

 

* * * * *

 

 

23.08.2012

Shaip Sadiku
Mokrice - Slloveni

Me vjen mire per shoqaten tuaj, me kenaqsi e lexoj dhe shiqoj fotogalerine, incizimet.etj...Quhem Shaip Sadiku , jetoj ne Slloveni, jom refere nderkombetar i pllumave,..Dunekun per here te pare e prezentova ne panairin nderkombetar te pllumave ne Bern ne vitin 2000. ( vlersimet prej 93-95 poena). Kurse ne vitin 2004 isha kampion evropian EE ne PRAGA 2004, me vlersim me te larte 96 poena,  Kisha pase deshire ne muajin e ardhshem tju vizitoj..e te njohemi me mire dhe dunekun kosovare ta prezentojme ne panairet evropjane edhe me tutje. Ne kete vite  do ta prezentoj edhe ne kampionatin evropian qe mbahet ne dhjetor ne Leipzig te Gjermanise,...Ju pershendes perzemersisht kudo qe te jeni...

* * * * *

 

15.05.2012
Shefshet Shabani
Malleray

edhe une kam plluma,kam deshir mu ba anetar i klubit. ju pershendes dhe suksese.

* * * * *

27.01.2012
Sinan Zeneli
Malisheve-Gjilan

Pershendetje per te gjithe e posaqerisht per Kampionin e vitit 2011 z.Avni Muharremi. Uroj qe kete vit te fitoj me i miri dhe te jeni sa me te bashkuar ne kete sport. Gjithashtu ju uroj per kryesine e re te sapo formuar. Gjithe te mirat per te gjithe dashamiret e ketij sporti.

* * * * *

 

23.01.2012
Avni Muharremi
Gland

Ppershendetje
MIirmrama të  gjithëve në   emrin tim porsonal i përshendes,Kryesin e re të  shoqates dardania për vitin 2012 ,Ju për gzoi shendet edhe  punë  te mbarë  në  ket vitë që  besoi  se  ka  me  qenë  një  vitë  shumë  i  suksesshum edhe  me  shumë  i rrespektushum si  nga  ju  po  një  ashtu  edhe  nga  tër ne   ,Antaret që  kiniperkrahjen  e  polot fuqishme  nga  të  gjithë , Po një  ashtunë  ketë  vitë  deshiroi   sa  ma  shumë  të  ketë  një  knaqsi sikur se  në  vitet tjera , Që  të  kemi aqë ma  shumë  gara gjatë vitit me  një  sukses edhe  matë  mirë  se në  tjerat vite . Një  ashtu  i  pershendes  edhe  antaret të  cilët  shum kanë   rrespektë ndaj njëri  tjetrit . Edhe  në  fund ju  pershendes  të gjirhve   me  shumë  rrespekt  që  kamë  ndaj  të  gjithve .Kuptohet që  deshiroi që  të  arrismi  ta  kuptojm ketë  sportër  një  herit  e  për gjithmoen  se ky  sportë  ashtë  shumë i  rand për  të  gjithë deri sa  se nuk e pranomi  edhe  humbjen  sikur se fitoren e athere bahet një  sport shumë  ma  i leht e  ma  i  rrespektushum për të  gjithë. Me  rrespektë  nga  AVNI  MUHARREMI

* * * * *

18.01.2012
burim muharremi
VITI

Ju pershendes te gjithve antart e ketij klubi .Po ne veqanti e pershendes vllaun tim avni edhe i uroj suksese te keti viti edhe ne vite tjera bravoo abii shapion jeee Po nji ashtu edhe shoqrin tande i pershendes si domos shaipin haha .URIME AVNI GERMOVA SHAMPION .

* * * * *

 

14.01.2012
Nazim Azemi
Le.Lignon,Genv.

Pershendetje Avni dhe Rashit, ju lumt jeni te pa zavendsushem me  punen që pe bani per klubin e juj dhe per pllumbat e kosoves me vjen shum mir që ekeni informu edhe Ambasadorin e Rrepublikes së kosoves zotriun Naim  Malen dhe premtimin e ti se dotju perkrah ne xhdo aspekt. jeni te mrekullushem vetem vazhdoni se vetem me pun ete bashkum  ja dalim ma leht ju uroj shëndet jet te xhat sa malet vetem perpara Nazimi .Genv.

* * * * *

 

03.01.2012

Ilmi Ternava
Schramberg

Gjith antarve te Shoqates Dardania ne Zwicerr iu uroi vitin e Ri 2012 edhe gjith Shqiptarve kudo qe jan dasht Zoti qe ky vit i 100 vjetorit te Pavarsis te jet vit i mbar per gjith popullin Shqiptar,por edhe per tjeret qe na don.

* * * * *

28.12.2011

I nderuar zotëri Enver

Sapo u mbushën një vit që nga koha kur në faqen tonë kemi bërë njoftimin (si më poshtë) për daljen nga shtypi të librit "Racat e pëllumbave". E kemi pritur me shumë kënaqësi ta kemi në dorë, si dhe pastaj ta publikojmë, që ta bëjmë të njohur për lexuesit tanë. Kjo do të ishte një ndihmesë e madhe për gjithë kultivuesit e pëllumbave.

A mund të na i dërgoni një ekzemplar të librit në fjalë? Nëse akoma nuk ka dalur nga shtypi, do ju kishim lutur të na i tregoni kohën kur do të dalë tamam për tamam, sepse ka kultivues që po e sjellin në pyetje botimin e këtij libri. Letrat e tilla ne akoma nuk i kemi botuar, duke menduar se mund të jenë qëllimkëqija. Por, meqë u mbush një vit dhe askush deri më tani nuk e pa këtë libër, po ju derejtohemi në këtë mënyrë.

Me shumë respekt

Administratori i faqes së internetit

25.12.2010

Ju pershendes duke ju uruar festat e fund vitit dhe njeherit shfytezoi rastin e informimit te daljes nga shtypi i librit "Racat e pellumbave".

Me nderime Enver Gashi

Racat e pëllumbave

* * * * *

26.12.2011

Nazim Azemi
Le Lignon geneve

Pershendetje  Zotri Krytar Avni ,Muharemi. Turoj venin e par sivjet ne garat   e Vitit 2011. Duke  te dieshiru rezulltate edhe matë mira ne vitin,2012. paq fat e shëndet zoti ta rujt ate që eke.zoti tadhasht ate që se ke.Mbretroft paqja dhe lumturija ne familjen tënde.dhe ne shoqni.pra Urime Vitin  qe pona vjen.2012.Ty,dhe texhth Antaret e klubit tuaj.pra Urume Urieme edhe per shum mote Nazimi.

* * * * *

12.12.2011

mentor ferizi
Biasca

pershendetje te gjith antart  e kesaj shoqate

* * * * *

28.11.2011

Blerim Maliqi
Gjilan

kam deshir te jem pjes e kesaj faqe

* * * * *

18.11.2011

Salih Nishori
Federata e Pëllumbave të KS

në emër të Federatës ju përgëzoj për bashkimin në Superligë e me dëshirat më të sinqerta të një funksionimi sa ma të mirë e ma efikas, besoj që prej vitit të ardhshëm kemi me pas një bashkëpunim të mirë sepse edhe ju do të jeni anëtar të Federatës kuptohet me dëshirën tuaj. 

* * * * *

15.11.2011

Gëzim Gashi
Möhlin

Pershendetje Aantar dhe simpatizues te Shoqates Dadania

Ju pergezoj per inciativen e realizuar, per nje bashkpunim ndersjell mes SHIPTARVE ne Zvicerr.
Marrveshje e cila per mendimin tim personal thyen akullin e urretjes apo mos ( rrespektit ) mes kultivuesve te pellumbav ne CH, gje e cila duhet te shendrrohet me nje bashkpunim dhe jetsim pa fund te shendosh,
Shok te nderuar mos behi antar te njerzve qe kan mosmarveshje te ngushta personale, po behi pjes e  bashkimit Shqiptar sportiv, te jetojm at qe e meritojm si njerz dhe kultivues te sporiti.

sporti nuk don urretje po don konkurenc te mirfillt, ket sport duhet shum sebashku te punojm me nje diciplin shum te mir qe te tregojm se jemi sportista me plot fjalen para nderkomtarve se ktu jemi ne nje vend qe bota na she sportin ton.

Bota ndegjon per ket rac te Pllumav shum te deshiruar per te shiquar rrotullimet akrobatike qe na sjellin, Dhe ju lutna shok dhe lexues te shoqat Dardania qe te gjith pa dallime te promovoni ( tregoni) sa ma shum sport diciplin qetesi ne hobin tuaj se ky gjins akrobatik esht Ambasador i fort  nese ne e tregojm ashtu siq duhet sepse gjdo dit esht duke u rritur numri i njerzve e po e kultivojn me deshir te madhe Dynekin e kosoves.

Arsyet pse un i mbaj ket ras esht.

Esht e jona SHqiptare
RRotullimet e bukura Akrobatike
Koha e shkurter per kujdesje dhe ushtrime, gje qe esht shum me rendesi per njerzt qe jan te angazhuar me Familje dhe pun, mund ta bejn edhe hobin e tyre pa e humbur diten edhe planet e Jetes se perditshme.

Nese them jan Ambasador te Shqiptarve dhe te shtetit ton tham me plot kuptimin se un ku i mbaj Pellumbat sod jan mbi 500 njerz qe i kan vizituar pllumbat e mi nga Kombet te ndryshme Gjerman Zvicrran Italian Franqez Polak Anglez Kroat Serb Slloven Brazil Afganistan Arab etj. sepse esht vend ku njerzit shetisin per tu relaksuar, dhe nga te gjith kam sod rrespekt dhe pershendetje, sepse te gjithve jam munduar tua spjegoj ket gjins Shqiptar dhe sod te gjith e din ata qe ishin te un qe kosova dhe Shqiptaret kan nje Gjins Pllumi qe ata deri me sod se kan par neper Evrope.

Prandaj ky sport ka marr njo shpejtesi zhvillimi por te kemi kujdes qe mos te zbehet nga mos sjelljet e mira tona ti bjen hije e zez.

Me shpres dhe deshir qe ta mbroj Kombin Shqiptar ne te gjitha aspektet, shpresoj qe mos ta kem tepruar me keto shkrime.

Gjdo te mir ne jet dhe sport:

Gezim Gashi 

 

* * * * *

09.11.2011

ilmi ternava
schramberg

Urime festa e kurban Bajramit gjith Shqiptarve kado qe jan ,paqa e mirqenja mbretroft mbi zemrat tona.


* * * * *

 

11.06.2011

arben basha
göteborg (Suedi)

shum faqe e qedhuar per pllumbajtsit ju pershendes po pllumbajtsit e pejes mos iharoni se kan shum tradit te pllumbave

* * * * *

05.06.2011

rexhino maze
Albania, elbasan,

urime per punen. po pulluma hunderra mbani?

* * * * *

04.05.2011

Gezim Gashi
Möhlin

Pershendetje SHoqeri dhe te gjith vizitor te SHoqates (Dardania).

Me rastin qe i esht ndodh Jetmirit ne mossedorf te bernit, un Gezim Gashi shprei ngushllimet e mia per hobin tend jetmir, Me vjen keq per te gjitha, shpresoj qe drejtsia te del ne vend dhe te zbulohet rrebeli i kotecav.
Nuk e di pse mund te ndodh kjo (Siq me ndodhi edhe mua para do muajve me deme ne kotec) spo mund te besoj qe kemi ksi soji te njerzve aq te dobed qe edhe hobin mund ta londojn, ky rast per mua tregon qe ka njerz qe jan ma te vegjel se ;krymi: te pa aft.- te pa ndergjegjshem - Burreca.

Me rrespekt GEZIM GASHI. Möhlin

* * * * *

29.04.2011

besim salihu

shum klub i trent

* * * * *

05.03.2011

Avni Muharremi
Gland

Përshendetje nga Avni Muharremi I përshendes të gjithë antaret e shoqates dardania dhe që nga java e ardhëshme po ja fillojmi sezonit të garave në vitin 2011. Që ne fillimë shpresoj të kemi shendetë edhe krenari në familjet tona , po një herit ju uroi suksesë edhe në sportë gjatë keti vitit 2011, po një ashtu ju uroi një knaqsi gjatë keti viti duke e rrespektuar njëri tjetrit. Që të jemi sa më te lumtur gjatë garave në ket vitë. Ju pershendes të gjithve perzemersishtë . me rrespekt Kryetari i shoqates Avni MUharremi

* * * * *

19.02.2011

M Klitsch
Deutschland
E-Mail: dietaubenplattform@arcor.de

Hallo

Ich frage hier mit ob sie die Tauben Plattform mit in ihre Linkliste aufnehmen in ihrer Homepage.

Die Tauben Plattform das Internet Forum für Taubenzüchter aller Art. Themen über Kunstflugtauben / Hochflugtauben / Bodenpurzler / Tippler / Brief-u.Reisetauben / Rassetauben - Ausstellungstauben www.dietaubenplattform.de

Gerne würde ich ihr Webseite in der D.T.P Linkliste mit aufnehmen. Schicken sie mir Bitte einfach ihre Daten mit Beschreibung oder Namen ihrer Webseite.

Liebe Grüße aus Deutschland.

Die Tauben Plattform / M.Klitsch

* * * * *

23.01.2011

dita sylaj
prizren

Edi te dua pa fund ne jeten time afrdita e dashura jote shum te do

* * * * *

31.12.2010

SHAIP KURTAJ
BERN

te nderuar shokt e shoqates dardania ju pershendes dhe ju uroj vitin e ri.mos ta harrojm kryesin e shoqates rrotullusi dardan te cilit e kanba ni puné shum té mir pér vitin 2010 i pershendes dhe i uroj gjithat mira né jeten e tyre.gzuar vitin e ri dhe gjitha té mira né familjet tuja. me rrespek shaip kurtaj bern

* * * * *

31.12.2010

Salih Nishori
Ferizaj

Urime viti i Ri 2011. Ju deshiroje te gjitheve, shendet, suksese ne çdo lemi me te cilen mirreni, respekt ndaj njeri tjetrit.

* * * * *

30.12.2010

Abaz Syla
Ostrava

Pershendes nga zemra shokun shume te respektuar RUSHIT RUSHITIN per angazhimin e vete qe ju jepe shpezve(pllumbave).Njeashtu shfrytzoj rastin tju pershendes nga zemra tere shoqaten e juaj dhe tju urroj vitin e ri 2011 qe te keni shendet ,fate,lumturi si dhe suksese ne jete.ABAZ SYLA

* * * * *

28.12.2010

Rushit Rushiti
Emmen

I nderuar zotëri Enver Gashi

Përgëzimet e mia për botimin e librit "Racat e pëllumbave". Mua personalisht më vjen shumë mirë që ke marrë mundin dhe guximin të botosh një libër për lëminë me të cilin merremi qe sa kohë. Guximi yt më inkurajon edhe mua që të intensifikoj punimet me shkrim në lëminë tonë të përbashkët. Uroj që ky të mos jetë libri juaj i fundit, por të vazhdoni me kurajo akoma më shumë në këtë drejtim.

Me respekt

Rushit Rushiti

* * * * *

25.12.2010

Ju pershendes duke ju uruar festat e fund vitit dhe njeherit shfytezoi rastin e informimit te daljes nga shtypi i librit "Racat e pellumbave".

Me nderime Enver Gashi

Racat e pëllumbave

* * * * *

23.12.2010

Burim Muharremi
germov

Une burim muharremi nga germova e vitis kam shpreh deshir qe te uroj sukses ty shaip per ket vit  po nji ashtu ju uroj sukese te gjithve  antarsis se ketij klubit shuksese edeh shum vite tjeraa veq vazhdni keshtu urime SHAIP SHAMPIJONII

* * * * *

19.12.2010
Avni Muharremi
Gland
i pershendes të gjithë garuesit e vitit 2010 po ashtu e pershendes shampionin e vitit 2010 i cili e meritoj me polt merit e sukses vendin e parë e ky ashtë SHAIP KURTAJ NË KÖNIC TE BERN PO NJË ASHTU I UROJ VENDIN E DYTË EDHE TË TRETIN NASER SAHITI NË ARISDORF TË BAZELIT. Shfrytzoj rastin të i faleminderoj të tgjithë antaret për rrespektin.


Avni  Muharremi
Kryetari i Shoqates të Pëllumbave Akrrobatikë (rrotullues) të Kosoves në zvicerrë \"DARDANIA\"

* * * * *

28.11.2010

ilmi terrnava
Schramberg

Shqipetar ,gezuar diten e Flamurit ton kombtar ,edhe diten e pavarsis se shtetit Shqipetar.

* * * * *

20.11.2010

Afrim Myrtaj
Gjilan

Urime,urime per te gjithe kultivuesit anetaret e klubit tuaj per sukseset e arritura ne kete vit,njiashtu ju pershendes shume.

* * * * *

17.10.2010

Lavdosh Hamzaj
Vlore

Te  Nderuar  zoterinj

E  vizitova  websitin  tuaj dhe jam shume i gezuar qe edhe ne mergim apasionantet Shqiptare te pellumbave vazhdojne hobin e tyre.

Do te desha nese eshte e mundur te me dergoni adresen e shoqates se pellumbave postiere ne Kosove.

Me nderime dhe respekt

Lavdosh  Hamzaj
President i Federates Se Kolombofileve Shqiptare
Vlore Albania

www.albania-pigeons.com
email: doshivlora@yahoo.it

mob.  00355 682829918

* * * * *

10.10.2010

ylber Memedi
sierre

Mirdita

Une jam Ylberi jetoj ne Wali sierre  zvicer jam interesuar per lloj te pellumbave kosovar dhe desha me ble disa per me i koltivu edhe une, per momentin jam tu regullu vendin ku do ti mbaj dhe desha me ju vet se ne cfar menyre mundet me i ble keta pllumba rotullues dhe ne cilin vend ne zvicer mundet me i vizitu

* * * * *

10.11.2010

I nderuari zotëri Ylber

Ju faleminderit për letrën Tuaj. Na vjen mirë që jeni interesuar për pëllumbat e Kosovës. Ne kemi provuar disa herë t'ju dërgojmë e-mail, por ai na është kthyer sërish prapa. Nuk e dimë a e keni shkruar drejt adresën.

Sidoqoftë, ju mund të na lajmëroheni sërish duke na i dhënë edhe numrin e telefonit, ndërsa ne do angazhojmë kryetarin ose sekretarin për t'ju thirrur në telefon.

Me nderime e respekt

Administratori i faqes së internetit

* * * * *

12.09.2010

Arben Gagica
Gjilan

Pershendetje Shoqata Rrotulluesi-Dardan Pershendetje Avni te falemderoj per lajmin qe me tregove per kete faqe dhe po shoh nje faqe shum shum te mir me prespektiv jashtezakonishte te mir suksese keshtu duhet te punojm ne Shqiparte nuk jemi large te tjerve por vetem se duhet pune besoni se nuk e kam ditur per kete faqe por Avnija me tregoj dje dhe e falemderoj ju pershendes dhe kaloni mir

* * * * *

17.07.2010

ilmi ternava
Nidereschach

Pershendetje per administratorin po edhe per gjith antaret e Dardanis,un nuk e sugjerova zotri Rushitin qe te shiqoi ne faqen e lart permendur ,sepse un nga shkrimet edi se zotri Rushiti edhe vet miret me studimin e pllumbave por fjalen e kisha te shum te ri qe kerkoin ndihm ,sepse si zotri Rushiti ashtu edhe zotri Sylejmani shkrujn vet bile edhe i pelqei shkrimet e tyre kshtu qe ipershendes nga ktu dhe ju deshroi qe edhe me tutje te mirren me shkrime po te shkruin edhe ma shum pershendetje.

* * * * *

12.07.2010

I nderuar zotëri Ilmi

Ju faleminderit për letrat e Juaja kohëve të fundit.
Sa për njoftim, zotëri Rushiti ka kontakt të rregullt me zotëriun e nderuar Enver Gashi, me të cilin ai ka folur disa herë edhe përmes telefonit. Ne e çmojmë lart punën e tij dhe kontributin që ai jep në zbardhjen e fakteve që kanë të bëjnë me pëllumbat e Kosovës. Zotëri Enver Gashi edhe ka shkruar shumë për pëllumbat, por zotëri Rushiti, nëse e keni lexuar me vëmendje letrën e tij, fjalën e kishte edhe për të tjerët që kanë njohuri dhe që dinë të shkruajnë le të na dërgojnë shkrime dhe ne me kënaqësinë më të madhe do i botojmë, sikur edhe letrat e juaja.

Me nderime e respekt

Administratori i faqes së internetit

* * * * *

10.07.2010

Ilmi T
Nidereschach

pershendetje nese deshiron dikush me pa se si zotri Enver Gashi angazhohet rreth xhenezes se pllumbve qe nga Iliria e gjer me sot mun te hy te www.unioniipllumbavetekosoves.com un per veten time jam i impresionuar me shkrimet e zotri Enverit icili per mrekulli i pershkrun gjitha etapat e zhvillimit te ktyre pllumbave ne vendin ton .Ipershendes gjith lexuesit e ksai faqje ,kisha deshiru qe shum pllumbtar te lezoin se si me menyr brilante ,zotri enveri i rreket ksai pune .

* * * * *

08.07.2010

Rushit Rushiti, Emmen

I nderuari zotëri Ilmi

Reagimi juaj në letrën time më gëzoi pa masë, sepse kjo dëshmon se faqja jonë e internetit po lexohet rregullisht. Prandaj edhe nuk më dhimbset mundi dhe përpjekjet e mia për të kontribuuar sa më shumë jo vetëm për shoqatën por edhe për vetë temën e pëllumbave të Kosovës.

Besoj se ju i keni lexuar me vëmendje shkrimet e mia, ndërsa nga letra juaj unë kuptoj se i keni përcjellë ato, çka edhe më inkurajon që të vazhdoj të shkruaj sikur deri më tani. Por çuditërisht deri më tani nuk u lajmërua askush me asnjë vërejtje apo sugjerim lidhur me këto shkrime. Prandaj kisha kërkuar jo vetëm nga ju, zotëri Ilmi, por edhe nga të gjithë ata që kanë njohuri për pëllumbat e Kosovës të shkruajnë e të dërgojnë shkrimet në faqen tonë të internetit.

Nga shkrimet e mia ju do të shihni se ato nuk kanë të bëjnë me përvojën time shumëvjeçare në kultivimin e pëllumbave, por unë merrem me seriozitet në studimin e këtij shpendi tejet fisnik. Nga shkrimet e mia ju keni parë se unë jam përpjekur të bëjë jo vetëm hulumtimin e gjenezës por edhe analizimin e veçorive dhe evolucionin e pëllumbit në një hapësirë kohore mijëvjeçare. Prandaj edhe ju ftoj, zotëri Ilmi, (edhe pse personalisht akoma nuk jemi njohur së afërmi) na dërgoni ndonjë shkrim lidhur me pëllumbat, ose nëse e njihni ndokend që mund të shkruaj dhe ka njohuri për pëllumbat, le të na shkruaj dhe ne me kënaqësinë më të madhe do ia botojmë.

Me nderime e respekt

Rushiti

* * * * *

08.07.2010

ilmi ternava
nidereschah

Pershendetje Zotri rushit me vjen mir per pergjigjien tuaj .Unpersonalisht su njoh as juve po as zotri Njazi Azemin ktu ne ket faqe permes shkrimeve jemi njoftu,sa din me shkru un sun e di po un thash nga pervoja ,se asnjeni nuk kemi studiu pllumbin po nga pervoja sepse un po lezoi se shum te ri po interesohen per pllumba te Kosovs per ata edhe thash me shkru ,po un e ceka Njazi azremin po nuk dome than se tjeret i anash kalova ,gjith e dim se ju shkruni edhe mir bani se edhe duhet me shkru ,po mendoi qe edhe tjeret mujn me dhan mendimin e vet te pershendes edhe te uroi ni dit te mir nga un I.T.

* * * * *

08.07.2010

Rushit Rushiti, Emmen

I nderuari I.T.

Letrën tuaj e lexova me vëmendje. Ju kishit kërkuar nga zotëri Njazi Azemi që të shkruaj më shumë për pëllumbat e Kosovës. Ne si shoqatë jemi shumë të interesuar për sa më shumë shkrime që do të nxjerrin në dritë sa më shumë të dhëna lidhur me pëllumbat tanë. Me keqardhje konstatoj se zotëri Njazi Azemi ditka të shkruaj por nuk e shfrytëzoka këtë mundësi të tij. Prandaj, shpresoj se pas letrës suaj ndoshta ai do të merr mundimin të dali me publikime për pëllumbat e Kosovës, meqë ai paska përvojë të madhe në këtë drejtim.

Me nderime e respekt

Rushiti, sekretar i shoqatës "Dardania"

* * * * *

06.07.2010

ikthyeri i
Nidereschach

pershendetje per te gjit ju uroi pun te mbar :pershendetje Zotri Njazi Azemi per pergjigjejen e dhan e kuptova fort mir.te uroi shendet e jet te gjat ,por me pervojen qe keni kisha deshiru qe te shkruni ,ma shum per pllumbat e Kosovs me rrespekt I.
T.

* * * * *

14.06.2010

Riza Rizahu
Matten

Fillimisht Pershendetje per te gjith Anetaret e Shoqates Dardania (rrotulluesi-dardan) dhe per te gjith Vizitoret e kesaj web Faqeje.

Xhevdet um vjen shum mir qe e paske vizitu Faqen ton dhe me ke kerkuar permes kesaj Faqeje se pas kalimit tan ne France na ka hup Kontakti qe Nr. Tel. +4179-340-10-55 E-mail bmwalpina134@hotmail.com

Tfala Riza.

* * * * *

01.06.2010

xhevdet emini
franc

urime per punen  e juaj ju uroj suksese te gjith garuesve ne zvicerr kam deshir te kontaktoj me riza rizahun nga ferizaji jam shoku i tij ju faleminderit per mirkuptim

xhevdeti

* * * * *

09.05.2010

Të nderuar e të respektuar anëtarë dhe simpatizantë
të Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë (rrotullues) të Kosovës në Zvicër, "Dardania"

Shoqata jonë edhe këtë vit startoi me sukses aktivitetin e saj në garat e organizuara nga vetë anëtarët e saj. Aktiviteti ynë, siç po e shohim çdo ditë e më shumë, nuk po kufizohet vetëm në lëminë sportive të garave të pëllumbave akrobatikë të Kosovës, por edhe me paraqitjet publike të anëtarëve të saj, si në Federatën Zvicerane të Pëllumbave të Racës poashtu edhe përmes shkrimeve të ndryshme nëpër publikimet e saja në faqen tonë të internetit.

Faqja jonë e internetit tanimë veç e ka marrë formën e saj të duhur duke na prezantuar jo vetëm në Zvicër por edhe më gjerë, sidomos duke na i përforcuar lidhjet me Kosovën dhe bashkatdhetarët tanë anë e kënd rruzullit tokësor. Kjo faqe e internetit po bëhet një pasqyrë e vërtetë e prezantimit të kultivuesve shqiptarë të pëllumbave këtu në Zvicër, por edhe të atyre në vendlindje.

Arsyeja e këtij shkrimi në fakt janë shkrimet tejet profesionale të njërit nga aktivistëve tanë më të denjë e më të mishëruar me shoqatën tonë, zotëri Rushit Rushitit. Ai që nga fillimi ka treguar një sens hulumtimi për pëllumbat tanë, duke zbardhur në mënyrë hulumtuese e shkencore prejardhjen e tyre, karakteristikat dhe veçoritë e tyre. Përmes këtyre shkrimeve ai po e pasuron dita ditës gjithnjë e më shumë faqen tonë të internetit duke na përfaqësuar denjësisht para opinionit. Përmes këtyre shkrimeve ai po kontribuon edhe në afirmimin tonë kombëtar tek të tjerët, duke trajtuar pasurinë tonë kombëtare të pëllumbave, të cilën armiqtë tanë shekullor, fqinjët tanë serbë, në mënyrë të paskurpullt përpiqen ta përvetësojnë si të tyre. Falë zotëri Rushitit, ne mund të dalim ballëlart para opinionit duke ua dëshmuar këto pasuri kombëtare. Të mos harrojmë se pëllumbat kanë qenë edhe mjeti i parë i komunikimit të njerëzimit. Bile edhe ushtria zvicerane deri para disa viteve ka pasur në formacionet e saja ushtarake edhe njësitë e veçanta të pëllumbave postierë. Pra, kjo lëmi mund të cilësohet edhe si shumë fisnike.

Përmes shkrimeve të zotëri Rushitit ne mund t'ju dëshmojmë të tjerëve se nuk jemi vetëm kultivues të pëllumbave por merremi në mënyrë intelekuale edhe me trajtimin shkencor të kësaj lëmie. Si në Kosovë ashtu edhe në diasporë shumëkush merret me kultivimin e pëllumbave, por të paktë janë ata që merren edhe me trajtimin shkencor të tyre, aq më tepër të merren me çështje historike të gjenezës dhe zhvillimit të pëllumbave, siç merret anëtari ynë i devotshëm, zotëri Rushit Rushiti.

Në emër të anëtarëve dhe simpatizantëve të shoqatës sonë kam nderin t'i uroj Rushitit edhe shumë e shumë suksese në shkrimet e tija, që sigurisht se nuk do të mungojnë edhe në të ardhmen, duke na dhënë edhe neve shembull se si duhet të sillemi e si të trajtojmë aktivitetin tonë edhe në mënyrë intelektuale.

Me nderime e respekt

Avni Muharremi
Kryetar i shoqatës "Dardania"

* * * * *

05.04.2010

sinan abedini
lausanne

Pershndetje te gjith pllumbacit e shoqates Dardania èsht nje faqe e iterneti shum e qelluar ku kemi mundesi te vizitojm te gjith te dhanat e pllum batsive.nje pershendetje e veqat dhe e merituar èsht per AVNI Muharremi nga glandi icij jasht sakonish asht shumé i perkujdeshme per pellumat e ti ket qe duhet te kujedesen te gjith pllumbajtsit jo vetm te thomi seki pllumba dhe i uroj nje sukses mete madhe ne ket vit menje gjatesi rrutullimi siqe une mendoj psh te gjithve

* * * * *

04.04.2010

lulzim pira
gjermani - konstanz

ju pershendes te githve njeherit bacen rashit edhe avniun ju uroj suksese per vitin 2010 une jam tu e pregadit nja per 200 metra avni kur te asht gati ju thirri per liber kalofshi mir te fala nga luli ger.

* * * * *

19.02.

Gezim Gashi
Möhlin ARGAU

Ju pergezoj per ket web faqe. Jam kultivues i ri ne zvicerr nga viti i kaluar, dhe deshiroj qe te kem kontakte me kultivues te tjer, qe te jap ose te marr komente apo plluma te mir. numri i telefonit tim, 076 214 13 24, kam plluma te racav te ndryshme tiplera, kuta te prizrenit, tekjaka te kosoves, perioda te budapestit, drepera te bardh etj.
Ju pershendes Gezimi

* * * * *

19.02.2010

naser rama
skenderaj e aqareve

me pelqeni shum veq vashoni keshtu je ni te merkullushum

* * * * *

08.02.2010

Nazim Azemi
Lignon,Genev

Oi Kthyri un potajap ket perxhixhje sasht kompetenc e jemja metu perxhexh po patjeter u Detyrova metu perxhexh se edhe vet un jam i habitun nepaqe ni ni fjal popullore ishin kan mbledh do pleq me pleqnu ni ngatrres po sunu mirrshin vesh dhe njani idhnohet e u thot veq tatari ju marrt vesh se une nuk po kuptoj kurxh aty kish pas qellu edhe tatari aj ju perxhexh jovalla une jam vet tatari po sjam kai marr vesh,kaq te pershendes,Nazimi Geneve

* * * * *

31.01.2010

Avni Muharremi
Gland

Përshendetje të gjithë anëtarët dhe simpatizantët e Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë (rrotullues) të Kosovës në Zvicër, "Dardania".

Në fillim desha t'ju falenderoj për respektin e juaj dhe besimin që më keni dhënë në ketë vit, duke më zgjedhur për kryetar të shoqatës. Nga ana ime zotohem se do të përpiqem me të gjitha mundësitë, që veprimtarinë e suksesshme të vitit 2009 të shoqatës sonë, derisa si kryetar kishim zotëri Shaip Kurtaj, ta vazhdoj edhe më tutje, duke u përpjekur që këto suksese së bashku me ju t'i shtojmë akoma më shumë.

Shfrytëzoj rastin që të gjithë juve, si dhe familjeve tuaja të nderuara, t'u uroj shëndet dhe sa më shumë suksese në këtë sport tejet fisnik të pëllumbave.

Me nderime e respekt

Avni Muharremi

* * * * *

27.01.2010

Hajdar ferizai
kosov

tung ju psh mga ferizai hajdar bossi si po kaloni me plluma bre a po juv sillen a veq po i shtini qashtu ne liber po sadoqeqoft i koft perhajr qati bajrush banulles se i fort ish ishalla 2010 140m e shtin kaloni mir

* * * * *


24.01.2010

Shaip Kurtaj
Bern

E nderuara kryesi e re e shoqatës sonë të pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër dhe ju zotëri kryetar i ri i shoqatës

Duke ua uruar detyrën e marrë përsipër për këtë vit dhe për besimin që treguan anëtarësia jonë për ju, ju përshëndes dhe ju uroj shumë e shumë suksese në vitin që sapo kemi hyrë, vitin 2010.

Ndërsa aktivistët dhe simpatizantët e shoqatës sonë i përshëndes përzemërsisht duke i falenderuar për bashkëpunimin që kishim në vitin e kaluar 2009, derisa më kishit besuar për ta drejtuar shoqatën. Njëkohësisht ju uroj shëndet dhe shumë e shumë suksese në vitin 2010.

Me respekt

Shaip Kurtaj

* * * * *

18.01.2010

i ktyeri pr
vushtrri

kam ni pytje pasi i vizitova dy faqe e pllumbave ne zwicerr po spo kuptoi ajan dy apo nji shoqat sepse po shoh emra edhe foto tee njerzve te njejt ne dy faqet bile edhe ne kryesi jan njerz te njejt mendoj ne kryesi te dy shoqatave

* * * * *

09.01.2010

xhevdet elaj
kosove,istog,banje
gjevi.archer@live.com

Pershendetje,nga xhevdeti,Kosove,ju lutem a ka mundesi te kontaktoj NASER BAJRAMIN,nga GJILANI e jeton ne ZVICER,ne PATTELN,nese mund ta kontaktoj ne tel.apo permes E-mail adreses se tij?apo lete me shkruaj ne ket E-mail adrese qe kam lene me larte,apo ne numrin tim peronal:+377/44/242/955/me nderime XHEVDETI/KOSOVE

* * * * *

03.01.2010

Avni Muharremi
Gland

Mirdita dhe mir se ju gjane kjo leter e imjasa per fillim desha te i uroi vendin e par ,Bajrush Banulles si shmpion i vitit 2009. Po nje ashtu i pershendes edhe Kryesien edhe antaret e shoqates ,,DARDANIA`` edhe i faleminderoi per punen edh rrespektin e te gjithve qe e berem ne ket vite po edhe ne vitet e tjera qe nga viti 2006 se mose te harrojna qe nuk ashte kanen edhe lete ta formojna shoqaten se vetum ata qe e kane formuar se bashku me ne neper lidhjet telefonike kemi mundesi ta dimi e jo ata kane ardhur edhe e kan gjetur krejt te gatshme edhe sod morrin guxim te shkruajn edhe jo te shkruajn realitit po genjeshtra naper site apo faqe private e jo te shoqates ku asht hapur se bashkume vendimin e disa personave e jo te nje personi une nuk munem ta kuptoi ate njeri i cili kur vjen me nje shoqat pas 2 viteve edhe pa lejen e themelusve ja nis edhe reklamohet qe ai me shko e ka themelu ne 04 02 2006 ne Bazel kur athere as qe e kemi njohur ket perso kjo mua mu duket nje prrall apo genjeshter apo karierist vetem te baje emer e net um njef opinjoniai njeri asht shum njeri shpzrt keq a se ai po merr guxim te mburret me mundime te huja e jo me veper te veten ,Ti zotri pika e pare duhesh te ju faleminderohesh zotri Rushit Rushiti qe te ka perkrahen edhe te ka prezetuen ne vitin 2007 duke menduar qe na ndimon e puna jot esht kanen e kundrta jo ndim po shkatrrim se kur e them ket une mburrna se ky ashte realiteti po me tutje e la nje ybrastin let a realiyojn te gjith ata shkoket qe jane kanen ne ngjarje e i lus vetum realitet e jo genjeshtra .Po edhe nje gje desha te ju tregoi te gjith opinjonit qe ne faqen apo citin e SHOQATES DARDANI po sa qe e hapmi faqen edhe kyqmi ne historikun aty aesht e shkruar hollsisht se cilet jan themelusit e ksaj shoqate e per shoqaten krahsiellsikosoves nuk kam kur far dionie kur ashte furmua nese ki mundesi me na tregu edhe silet jan ata persona munesh lirisht me na ceken edhe ne cilin vit ju faleminderit per te gjitha mirkuptimet ky ashte mendimi edhe lealiteti i AVNI MUHARREMIT PERSHENDETJE TE GJITH ANTARET E DARDANIS EDHE URIME VITIN E 2010 SUKSESE SA MA SHUM TE GJITHVE KLOFSHI MIRE

* * * * *

31.12.2009

Shaip Kurtaj
Bern

Shaip Kurtaj, kryetar i Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër "Dardania", pershendetë të gjithë garuesit e vitit 2009, po ashtu pershendetë kampionët e vitit 2009 Bairush Banulla, Avni Muarremi dhe Sabit Sejdiu.

Gëzuar Vitin e Ri 2010

* * * * *

30.12.2009


Të nderuar anëtarë të shoqatës "Dardania"

Ju përshëndes dhe ju uroj Vitin e Ri 2010, duku uruar që edhe ky vit të na kalojë me punë, angazhim, gëzim dhe harmoni te shoqata jonë "Dardania". Njëherit ju falenderoj për respektin që keni treguar ndaj njëri tjetrit gjatë tërë vitit të kaluar 2009. Duke u angazhuar ju pa përjashtim keni rritur respektin dhe dashurinë për rrotulluesit dardanë. Për respektin e treguar shoqëror dhe për respektin ndaj kryesisë ju falenderoj të gjithëve nga zemra.

Shfrytëzoj rastin t'ju falenderoj edhe për aktivitetin në shoqatën "Dardania" dhe për rezultatet e treguara në garat e mbajtura gjatë vitit 2009, vit i cili ka qenë një vit shumë i suksesshëm, andaj uroj që edhe viti 2010 të na sjell sa më shumë suksese.

Gëzuar festa e Vitit të Ri 2010!

Me respekt

Shaip Kurtaj, kryetar i kryesisë së shoqatës "Dardania"

* * * * *

19.12.2009

arton bunjaku
gjilan

artoni nga dobeqani i pershendes te gjith pllumbajsit kudo qetejet ju uroj suksese edhe ma shum shoqata saqina sa ma mir vlersimi i pellumbave komisioni asht shum idobt se nuk din te matet vlersimi i tynve po edhe nje her kisha lut qe mos te ja han hakin pellumbit se pellumbi sjell shum besonum se me at vlersim nuk munet ta di aj se qa asht ka bohet po ju uroj suksese pak ma mir flm

* * * * *

19.12.2009

bekim selishta
gjilan

artoni ipershendes shoqaten dardania dhe ipershendes bekimin qe luan me pellumbat enuredinit qe ka tregu nje sukses jasht zakonisht te madh po ne vitin qe po vjen doja tregojm rezultatin maksimum ju uroj suksese te gjithve gjilanit

* * * * *

18.12.2009

bekim selishta
gjilan

bekimi nga gjilani ju pershendet me punen qe jenu tue kry ne ch dardania me vjen shum mir  qe jeni me ket sport dhe e pershendes negjmedin tahirin nag  doberqani kaloni sa ma mir tun nga bekimi

* * * * *

17.12.2009

munir sylejmani
sharr

shum webfaqen e mir

* * * * *

16.12.2009

Nazim Azemi
Geneve

Te nderuar antar dhe simpatizant te shoqates së pllumbave Dardanija mexhithse poi afrohet fundi i garave per vitin 2009 ju uroj juve dhe xhith pellumbmajsit ku xhinden ne rruzullin toksor shendet dhe mashum suksese ne vitin e ardhshem ky vit kaqen viti maimir pise kan filluar Garat ne ket vit mase shumti ekan kalu 100 metershin pëllumbat rrotullus asht pertu lavdru ne fund edhe nji her ju pershendes dhe me Fat festa e vitit te ri 2010.16 .12 .2009.Nazimi Geneve.16.12.2009.

* * * * *

15.12.2009

Burim Muharremi
viti germov

po me rrespekt ju pershendet burim germova te gjithve juve edhe ju uroj suksese po veqenarisht e pershendes vllaun avnin nga zemra edhe ja uroj shampijoni e vitit 2009 qe e meritoj ket vit po i uroj edhe shum e shum vite tjera veq vazhdo avni rrustemii -SHAMPIJONI

* * * * *

13.12.2009

shemsedin bajrami
f,trebosh tetov, komuna zhelines

njeherit ju pershendes perzemersishte ,dhe uroj te kete suksese SHOQATA E PËLLUMBAVE AKROBATIKË TË KOSOVËS NË ZVICËR ju shkruaj ne emer te \'\'Dynekut te Tetoves (pallit te tetoves) tung nga \'\'dino\'\

* * * * *

07.12.2009

bujari
viti drobesh

pershendetje per shoqaten e pllumav akrobatik ne zvicer ju deshiroj sukeses ne sport si dhe pershendet avni muharemin dhe i deshiroj suksese n sport edhe pse e di se nuk me deshpron avniu pershedetje per te gjithet tung

* * * * *

11.10.2009
valmir begaj
zhur

hej shaip jam kojshija tushit  tushi po don me kontaktu me ty ne msn nese ban te  kjo msn valmirbegaj@email.si kalo mir

* * * * *

10.10.2009
ARSIM REGJEPI
RAMJAN

arsimi nga geneva .i pershendes te gjith pllumagjit dhe suksese ne te ardhrmen pun ma shum. e ishalla ma frik formohen edhe garat e rollerav

* * * * *

30.10.2009

Të nderuar e të respektuar lexues të faqes sonë të internetit

Më vjen shumë keq për keqkuptimin nga ana e zotëri Ilmi Tërrnavës. Unë nuk kam dëshirë të polemizoj me askend, por, për hir të korrektësisë ndaj ju lexuesve, detyrohem të jap një sqarim të vogël.

Zotëri Ilmiu e paska keqkuptuar shkrimin tim si administrator. Sepse, fjala është për rubrikën "Libri i vizitorëve", ku ne publikojmë vetëm letrat e lexuesve që kanë të bëjnë me faqen e internetit. Prandaj edhe kam qenë i mendimit për të përfunduar debatin e zotëri Ilmi Tërrnava me zotëri Rushit Rushitin për të mos e stërngarkuar këtë rubrikë. Ndërsa sa i përket shkrimeve, kjo faqe e internetit është e hapur për të gjithë ata që dinë të shkruajnë dhe duan të shkruajnë për pëllumbat, për veçoritë e tyre, për aktivitetet që zhvillohen, etj. Por, këto shkrime nuk do të publikohen në rubrikën "Libri i vizitorëve" por nëpër rubrikat tjera përkatëse, varësisht për çfarë bëhet fjalë.

Rubrika "Libri i vizitorëve" është hapur për vizitorët e kësaj faqeje të internetit, ku kanë mundësi të shfaqin mendimet e tyre lexuesit për të gjitha gjërat që kanë të bëjnë me faqen e internetit të Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë të Kosovës në Zvicër, "Dardania". Ne i mirëpresim të gjitha vërejtjet, mendimet dhe sygjerimet e lexuesve tanë. Prandaj, mund të vazhdoni të na shkruani edhe në të ardhmen.

Zotëri Ilmiut do i kisha kërkuar falje për keqkuptimin dhe kërkoj nga ai të na lajmërohet sërish, sidomos nëse ka shkrime që kanë të bëjnë me pëllumbat akrobatikë (rrotullues) të Kosovës, ose edhe për gjërat që kanë të bëjnë me pëllumbat dhe kultivimin e tyre në përgjithësi, ne do i botojmë me kënaqësi të veçantë.

Me nderime e respekt

Administratori

* * * * *

29.10.2009

ilmi terrnava
Heimbach

me nderime per moderatorin e ksaj faqje ne vetem kemi shpreh mendimin ton sa kuptoj un me asgje se kemi prish renin ne ket faqe .ne kemi diskutu pa te keqe ,por nese ju pengon shkrimet e mija ktu nu nuk dot shkruaj ma .Sepse enjejta gje ka ndodh edhe te www.krahsjellsikosoves.com dikuj i pengonin shkrimet emija aty ma nuk shkruj e vizitoj faqen ne heshtje dota bej edhe ktu te njejten gje .Per zotin rushiti ne mund te diskutojm te www.pellumbi.com.Faqja e pare te krahsjellsi i Kosovs aty ka vend per te gjith bile ka shum mbarshtues nga Kosova edhe diaspora e mund te diskutojm pa e pengu asken .Ju pershendes edhe ni her enese ekeni ba ket faqe vetm per njerz te caktuer un qe nga sot nuk dot shkruej ktu .tung

* * * * *

28.10.2009

Të nderuar zotëri Ilmi dhe Rushit

Për të mos lejuar të stërngarkohet faqja e internetit të shoqatës me debate, unë si administrator i faqes po e mbylli këtë debat të Ilmi Tërnavës dhe Rushit Rushitit.

Gjatë kohës që kam punuar në këtë faqe dhe nga njohuritë që kam fituar në ndërkohë, i jap të drejtë vetes ta mbështes mendimin e Rushit Rushitit.

Nëse ju, zotëri Ilmi dhe ju zotëri Rushit dëshironi të bisedoni e të debatoni lidhur me pikëpamjet e juaja për llojet dhe karakteristikat e pëllumbave, atëherë ju kisha lutur që këtë ta bëni jashtë faqes së internetit të shoqatës.

Rushiti e ka këtë adresë private të E-mailit:
pllumbi_lu@hotmail.com dhe numrin e telefonit:
+41 - (0)41 260 06 23.


E-mail adresa Ilmiut është: ilmi_58@hotmail.de Ju kisha lutur edhe juve, zotëri Ilmi, të na i dërgoni numrin tuaj të telefonit për t'ia përcjellur zotëri Rushitit.

Kam një pyetje për ju, zotëri Ilmi: A mund të na shkruani dhe të na i jepni të dhënat se kush udhëheqë tani me Unionin e Pëllumbave "Dynek" (rrotullues të Kosovës) për Gjermani? Mundësisht me emër e mbiemër dhe numër të telefonit, meqë ne jemi të interesuar të vejmë kontakt me të.

Ju falemnderit për mirëkuptim

Administratori

* * * * *

16.10.2009

Rushit Rushiti
Emmen

I nderuari Ilmi

Së pari ju përshëndes shoqërisht e vëllazërisht. Letrën tuaj e lexova me vëmendje të posaqme. Me ju thënë të drejtën kohën e fundit nuk jam shumë i informuar për aktivitetin që jeni duke e bërë me pëllumbin akrobatik të Kosovës (Dynek) në Gjermani. Mirëpo ju keni shumë të drejtë, se Bajram Sopa ka qenë kampion i Evropës dhe me sa di unë edhe Remzi Shabani e Agron Alliu kanë fituar një titull të tillë. Bajram Sopa ka qenë anëtarë që nga viti 1996, Remzi Shabani nga viti 1995, Agron Aliu nga viti 1997 dhe unë Rushit Rushiti nga viti 1999. Unë u bëra anëtar në një garë e cila u mbajt te Bajram Sopa. Në atë union kanë bërë pjesë anëtarë vetëm nga katër shtete: Gjermania, Zvicra,  Franca dhe Belgjika. Në atë kohë unë nuk jam pajtuar që garuesit fitues të quhen kampionë evrope, por të quhen kapion i anëtarëve të këtyre katër sheteve. Në garë kam kërkuar të ketë edhe vlerësues shqiptarë nga Kosova. Rregullorja ka qenë krejtë e pakuptimtë për mua. Në atë kohë në Kosovë pëllumbat bënin mbi 100 m gjatësi të rrotullimit, kurse në Flugroller-Union EFU bëheshin kampion me 10 deri 20 m. Tani ky union nuk ekziston më.

I nderuari Ilmi, unë pa dashur të cenoj mendimet e dikujt, por më duhet t'ju them se, më ka pëlqyer tej mase thënja e juaj "i ashtuquajturi Dynek", por pse mos ti themi Pëllumb- rrotullues ose rrotulluesi-Dardan,  ose rrotulluesi i Kosovës? Ndërsa kur e emërtojmë atëherë duhet ta emërtojmë si emër të plotë, ani se mund të duket i gjatë si titull,  Pëllumbi Akrobatik (rrotullues) i Kosovës.

Unë kur i kam dorzuar në vitin 2004-2005 dy Standarde për emrin Pëllumbi Akrobatik (rrotullues) i Kosovës e kam pasur pëlqimin e 140 kultivuesve më të mirë të këtij lloj pëllumbi nga Kosova dhe kolegëve të mi këtu në Zvicër, që më vonë për çudinë time, njëri nga ta, kërkonte të tërheqim standardin për Pëllumbin Akrobatik. Së shpejti unë do të bëj skanimin dhe publikimin e këtij pëlqimi të 140 kultivuesve.

I nderuari Ilmi, më duhet të them se ne të gjithë jemi larg realitetit dhe unë personalisht jam i gatshëm që ta jap kontributin tim, por vetëm në rolin e një ushtari të thjeshtë.

Me nderime e respekt
R. Rushiti

 

* * * * *

15.10.2009

ilmi terrnava
Heimbach, schramberg

pershendetje un nuk kam than se me numer unaze numer shtat 7nuk mun me mar pjes ne gara apo panair por kam than se per (dynek ) Poashtu edhe per pllumbat akrobatik te Kosove iashtuqujtur dynek prishtine ne DFC poedhe ne EFU standard asht unaza numr tet 8sa per pjesmarje mundeni me pa se Misa Bisevac asht kampion i Europes me (prishtinski dunek)po ashtu sa di un ekam pa ne net po edhe tjert me kan tregu ne DFC e Bajram Sopi ka qen kampipn per Europ me dynek prishtine kaq po edhe un ne Dfc jM antar me dynek kosove ashtu me shkrun ne antarsi po edhe ne EFU tung pershendetje

* * * * *

08.10.2009

Rushit Rushiti
Emmen

I nderuari zotëri Ilmi

Së pari ju përshendes përzemërsisht dhe ju deshiroj gjithë të mirat në jetë.

Letrën tuaj e lexova me vëmendje të posaqme. Me sa unë kuptova, ju keni pyetur për pëllumbin akrobatik (rrotullues) të Kosovës, (Die Kunstflugtaube (drehend) des Kosova). Pytja juaj ishte: pse ky pëllumb është me unazë 7 mm e jo 8 mm?

Sipas Standardi EFU, i nderuari zotëi Ilmi, në Shoqatën tonë lejohet të marrin pjesë në gara pëllumbat me dy lloje të unazave: 7 mm EE dhe me emrin e mbiemrin e kultivuesit, gjithashtu unazat duhet patjetër të kenë numra rendorë. Unaza 8 mm mund të manipulohet lehtë. Unë mendoj se për pëllumbin rrotullues të Kosovës vendosin vetë shqiptarët e jo të tjerët. Ne jemi anëtarsua në federaten e Zvicrës me unazat të cilat i ceka ma lart dhe nuk kemi pasur ndonjë problem.
Ju, i nderuari zotëri Ilmi, thoni se pëllumbi ynë është i pranuar ndokund. Kjo ka qënë dhe është edhe ëndrra e ime, por, për fatin tonë të keq, pëllumbat e Kosovës nuk janë askund të pranuar. Nëse ndokush don të bindet le të provojë të marrë pjesë në ndonjë ekspozitë në Evropë. Neve akoma na përfaqson në Unionin Evropian për ekspozitat e pëllumbave njëfarë zotërie Matiq. Unë personalisht jam duke e zhvillua një betejë të ashpër ndaj këtij njeriu që nga viti 2004, njeri të cilin nuk e duam ne shqiptarët e Kosovës, por akoma pa sukses, meqë nganjëherë jam penguar edhe nga disa shqiptarë. Unë mendoj se jemi ne të gjithë ngapak fajtorë. Pastaj, ne punojmë pak dhe flasim shumë.
Ne, i nderuari Ilmi, jemi shumë larg realitetit dhe nëse nuk punojmë për avansimin dhe prezantimin e pëllumbave tanë, atëherë nuk mund të presim që të tjerët të na i kryejnë punët tona. Punë ka për të gjithë. Ata të cilët nuk mund të kontribuojnë, kontributi i tyre është që të mos pengojnë. Ne të gjithë duhet të bëjmë diqka bashkarisht. Kam frikë se treni i fundit do të na ikë.

Ju falemnderit zotëri Ilmi Tërnava për shkrimin tuaj, dhe presim të na shkruani sërish.

Me nderime dhe respekt
Rushit Rushiti Emmen/LU-Zvicër

* * * * *

24.09.2009

shiprim regjepi
zhegra

keta pllumba jan te fort un kam deshir qe te boj gara me ju se une kam dynek te fort gjylija lajmrohni se une kam deshir qe te ma ploconi ket deshir se une jam marakli i gjylijave nese mund te mi bine nja dy gjiylija falmindert per mirkuptim se une jam 15 vjeq

* * * * *

24.09.2009

shiprim regjepi
zhegra

keta pllumba jan te fort un kam deshir qe te boj gara me ju se une kam dynek te fort gjylija

* * * * *

21.09.2009

ilmi ternava

Vushtrri

textfield: urime festa e viter bajramir antarve te shoqates ,edhe gjith shqiptarve te besimit musliman kudo qe jeni.


* * * * *

18.09.2009

ilmi terrnava

schramberg

Nje pershendetje per zotri Rushiti me vemendje e lezova pershkrimin per pllumbat (rul ) akrobatik te Kosovs ,me qudit fakti se ju jetoni ne Zwicerr Europ ku esht i pranuar edhe ky lloj pllumbi un jam antar ne DFC ne Gjermani por edhe antar ne EFU .Ktu dua te sqaroj per te gjith qe nuk din se numri i unazes standard dhe i pranuar asht 8 dhe jo 7 si e potenconi ju .


* * * * *

06.09.2009

NASER BAJRAMI
PRATTELN

textfield: pershendetje nga zvicrra keni nga une Naser Llashtica.zotri Vebi shampionin si dhe Berat shampionin nga Gjilani.si dhe ju uroj shum suksese ,fat ,ne te ardhmen.

* * * * *

05.09.2009

naser bajrami
pratteln

ju pershendes njeherit edhe ju falenderoj per punen qe e keni ber ,gjithashtu ju mirenjoh per kete gjest te mir qe e keni ber.une jam Naser Bajrami ju pershendes nga zvicra.

* * * * *

22.08.2009

tushi begaj, zhur, prizren

sa per faqen shum mire shaip deshta me te thane tushi jam qat kaseten e pllumave sma prune bre qka me kan fluturu mue 16.17min a ban me ma pru se po du me shumu masnej si don e merr prap nr jem eshte ky 044-672-059

* * * * *

12.08.2009

Emri ne Adresen e internetit te faqeve tona eshte ndryshuar.

Kerko: www.unioniipellumbavetekosoves.com

Me nderime nga Enver Gashi

* * * * *

19.07.2009

Hamit Bajqinovci
Prishtine, Oldenburg-Germany

Faqe shume e mire dhe shume informative,ju deshiroje te gjithe kultivuesve te pellumbav shume sukses ne kete vite,

pershendetje Hamiti

* * * * *

13.07.2009

ilmi terrnava
Vushtrri

ju falenderoj nga zemra per ket sqarim ,un i vizitoj dy kto faqe po ne at tjeteren ma nuk shkruej per disa shkaqe ,por e vizitoj pertu njoftu me te rejat qe ndodhin atje pershendetje vllazrore per kryesin po edhe pere antaret kaloni mir dhe suksese.


* * * * *

13.07.2009

ilmi terrnava
Vushtrri

ju pershendes gjithve vetm deshta ta die ni gja se aegzistojn dy shoqata me emrin Dardania nese po ather mir se dikush mund te ket mos kuptime Dardani ktu edhe atje po rezultatet te ndryshme edhe ktu rezultate me shum diferenc mes ktyre shoqatave po nejse www.ilmi-vushtri.tk ju pershendes duke ju deshiru rezultate te mira.

* * * * *
______________________________


I nderuar zotëri Ilmi Tërrnava

Ju faleminderit për letrën tuaj elektronike. Ju keni pyetur lidhur me "dy" shoqata me të njëjtin emër "Dardania". Ju sqarojmë me sa vijon:

Shoqata e Pëllumbave Akrobatikë (Rrotullues) të Kosovës në Zvicër, shkurt SHPAKZ, është shoqatë e regjistruar dhe pranuar zyrtarisht nga organet shtetërore zvicerane, si dhe është anëtare e Shoqatës Zvicerane të Pëllumbave të Racës dhe në kuvendin kësaj shoqate e ka edhe delegatin e saj legjitim dhe të barabartë me ata zviceranë.

SHPAKZ e ka selinë e vet në Emmen/LU. Të dhënat e mësipërme, pra, kanë të bëjnë me këtë shoqatë. Ne nuk ua kemi thurrur gardh askujt që të bartin emrin e shoqatës sonë, sepse tek e fundit, emri Dardania është i të gjithëve. Por, shoqata jonë është edhe e pranuar edhe e regjistruar tek organet shtetërore zvicerane, ndërsa për atë tjetrën ne nuk dimë të jetë pranuar apo regjistruar diku.

Me sa dimë ne, ajo shoqatë tjetër ka ndërruar disa herë emrin e saj. Fillimisht ka qenë Shoqata e pëllumbave, pastaj ka marrë emrin "krahsjellsi" dhe së fundi kemi dëgjuar edhe ne se ajo e quan veten poashtu shoqata Dardania.

Prandaj, ju mund të vendosni vet se me cilën shoqatë paskeni të bëni. Gjykoni dhe vlerësoni vetë se cila mund të jetë e vërteta. Shoqata jonë ka edhe faqen e saj zyrtare të internetit: www.rrotulluesi-dardan.ch ku ju mund të merrni më shumë informata si dhe të përcillni aktivitetitn e saj.

Ju urojmë shëndet dhe shumë suksese në sportin tonë të përbashkët.

Përshëndetje sportive dhe vëllazërore

Administratori i faqes së SHPAKZ

 

* * * * *

05.07.2009

Afrim Myrtaj
Gjilan

Rasho ju pershendes te gjitheve,ranglista eshte perpiluar shume mire dhe besoj qe rezultatet per vitet qe mungojne do ti sigurojme se shpejti,qao veq perpara,respekt per te gjithe kultivuesit shqiptare kud qe jane.


* * * * *

28.06.2009

Tungjat zoti Rushit!
Ju falenderit per lerten tuaj dhe njeherit ju deshiroj suksese te metutjeshme ne sportin me te dashur.Kam qen i nxanun per kete arsye edhe pergjigja eshte vonuar.Te deshiroj shendet juve dhe famijes suaj. Me nderimet me te perzemerta nga Enver Gashi


 * * * * *

12.06.2009

skender islamaj
zurich

Mirmrama shoki jam ni simpatisus ipllumave lart fluturus te tipplerave nezvizer deshta veq mejuprshndet dhe desha me jupyt  se pse nuk folet iq per tipplerat nezvizer kurse edhe ata kultivoen ne kosves  kurse un ruaj tipplera qysh vitin 1992 nezvizer  juprshndes dhe juuroj suksese tung

* * * * *

23.05.2009

Ilmi Ternava
Schramberg - Gjermani

pershendetje per antaret e shoqates DARDANIA dua tu pergzoi per punen e ber ne ket shoqat ,poashtu dua ti uroj gjith antaret e shoqates per kultivimin e ktyre Pllumbave kaq te mir te Kosovs niherit ju uroj suksese ne ket vit me rrespekt nga un Ilmi Terrnava

* * * * *

19.05.2009

Bekim Kabashi

Pershendetje dhe pergezime per kete Homepage kaq te bukur si dhe per organizimin FANTASTIK !

te nderuarit Shoqata DARDANIA pata nderin qe ti takoj disa Antar te Shoqates juaj Avniun dhe Naserin te  cilet i pershendes shum dhe i falenderoj per njoftimin qe me ben rreth Shoqates si dhe Organizimeve

Shpresoj se ne te ardhmen e afert mund te jem Antar i Shoqates Dardania !

Pershendetje te perzemerta , Bekim Kabashi

* * * * *

10.04.2009

Tungjat!
Në bashkëpunim me kultivuesit nga Shqipëria, ne kemi hapur edhe një faqe për pëllumbat e Shqipërisë!

http://www.123hjemmeside.no/pellumba/13551972

Me nderime Enver Gashi

* * * * *

06.04.2009

Nexhat Muharremi
Prishtinë

Përshendetje për të gjithë Dashamirët e Faunës, dhe posaqerisht mirëmbajtësve të këtij Web Site\'i.

Unë përsonalisht nuk merrem me ketë llojë veprimtarie, por i çmoj shum angazhimin dhe përkushtimin e juaj, për mbajtjen gjallë të këtij \"Hobby\" tradicional të shqiptarëve të Kosovës (nëse mund ta quaj kështu). Përshendetje e veçant shkon për Kusheririn tim z. Avni H. Muharremi i cili qysh nga femijria e ka pasion të pandërprerë ketë veprimtari.

* * * * *

04.04.2009

arton muharremi
trestenik

ju pershendet arton tresteniku te gjithve juve jeni shum te mir dhe kjo web faqe eshte shum e qelluar suksese te gjithve vllezer mergimtar po per zemersisht e pershendes avni germoven tung klm

* * * * *

01.04.2009

burim muharremi

ju pershendes me zemer juve te gjithve jeni shum te mir dhe ju uroj suksese te gjithve se kjo web faqe eshte eqelluar veq vashdoni vllezer  mergimtar dhe po veqenarisht e pershendes avni germoven suksese avni veq vashdo ju duam tung

* * * * *

28.03.2009

Tungjat!
Ju pershendes duke ju uruar cdo te mire ne jeten tuaj dhe familjes suaj. Ju njoftoj se deri me tani i kemi bere 238 antar dhe 17 shoqata na jan bashkuar. Suksesi nuk po mungon!

Vizitoni me shpesh faqet tona: http://www.123hjemmeside.no/pellumba Ne menyr qe se shpejti ti bashkojme te gjitha klubet dhe pellumbetaret e Kosoves!

Me nderime keshilli inicues i Unionit Te Pellumbave Te KosovesJ

* * * * *

21.03.2009

Luan Muharremi
Gërmova-Viti-Kosovë

Ju përgëzojë për këtë webfaqe te shoqates së pëllumbave,I përshëndes të gjithë anëtarët e themelimit të ketij klubi posaqerisht e përshëndes antarin e ketij klubi Avni Muharremi qe ka nje zgjuarsi te madhe per kete lloj sporti,besoj qe do i rrisni standartet per mbajtjen e ketij lloji te pëllumbave dhe do merr emër per te mire populli Kosovar qe jetojn ne Zwicer!Vetëm vazhdoni....:)

* * * * *

15.03.2009

Nazim Azemi
le Lignon
Pershendetje te xhit antarët e klubit Dardanija në zvicerr dhe shum suksese ne Garat e vitit 2009 që te jenë  korekte te sinqerta pa kurrfar  urrejtje ta marrin  shpërblimin ata Garus që jan matë mirët dhe që metvertet e meritojn se sporti eka  vetem ket vler pershendetjet vin nga klubi  pëllumbi i Bardhë nga Vitija.e përshendes ne veqanti Rashiti  dhe Avnijen ju lumt se jeni metvertet të mrekullushem. 15 03.2009.Nazimi.

* * * * *

14.03.2009

valon fazliu
sodovin e jerlive, viti
pershendetje nga valoni   e pershendes  avnin   na germova  dhe i uroj suksese  ne te ardhme  deshiroj  se ky klub te ket suksese sa ma te mira  gjithashtu  pershendes shoqnin  e avnis   dhe klubin   me pelqen  ky sport  dhe te uroj sukses  avni  dhe    sukses  per ven te par tung nga valon  sodovina

* * * * *

14.03.2009

valon fazliu
sodovin e jerlive, viti
pershendetje nga valoni   e pershendes  avnin   na germova  dhe i uroj suksese  ne te ardhme  deshiroj  se ky klub te ket suksese sa ma te mira  gjithashtu  pershendes shoqnin  e avnis   dhe klubin   me pelqen  ky sport  dhe te uroj sukses  avni  dhe    sukses  per ven te par tung nga valon  sodovina

* * * * *

13.03.2009

ramadan islami
münchen
textfield: Pershendes te gjith antaret e klubit DARDAN e posaqerisht HASHIM ALIQIN  dhe RUSHIT RUSHITIN . DHe njehrit kerkoj falje per gabimin tim . me nderime  DANI nga gjermanija

* * * * *

13.03.2009

ramadan islami
münchen
Pershendes te gjith antaret e klubit DARDAN e posaqerisht HASHIM ALIQIN  dhe RUSHIT RUSHITIN . DHe njehrit kerkoj falje per gabimin tim . me nderime  DANI nga gjermanija

* * * * *

10.03.2009

bajram saluhu
prateln
Te nderuar bashk atdhetar te shoqates dardania ne zvicer ju uroj ni vit te mbarte gjithve siq e filloj fadili edhe dina ashtu edhe te tjeret ju punon fati.njashtu e pershendes rashkin icili e ban ni pun te pa lodhshem ne te gjitha mnyrat vetem e vetem me shku para.

ju pershendet bajrami nga prateli.

* * * * *

10.03.2009

ariani thaqi
gjilan
pershendetje  te gjithve ne klubin dardania e ne veqanri rushitin dhe avnien suksese ne vitin2009, klubi saqina nga gjilani ju deshiron suksese klubit dardania nga zvicra

* * * * *

10.03.2009

ariani thaqi
gjilan

pershendetje  te gjithve ne klubin dardania e ne veqanri rushitin dhe avnien suksese ne vitin2009, klubi saqina nga gjilani ju deshiron suksese klubit dardania nga zvicra

* * * * *

10.03.2009

ariani thaqi
gjilan

pershendetje  te gjithve ne klubin dardania e ne veqanri rushitin dhe avnien suksese ne vitin2009, klubi saqina nga gjilani ju deshiron suksese klubit dardania nga zvicra

* * * * *

07.03.2009

ramadan islami
münchen, gjermani

pershendetje baci Rashid e paske nje web seite te mrekullueshme , me pelqeu shum e teuroj pun te mbar e suksese te medha ne 2009 . tung nga dani gjermani..

* * * * *

I nderuar zotëri Ramadan

Ju falemnderit për letrën Tuaj përshëndetëse, por ju bëjmë me dije se kjo faqe e internetit nuk është private, por faqe zyrtare e Shoqatës së Pëllumbave Akrobatikë (Rrotullues) të Kosovës në Zvicër.
Prandaj ju kishim lutur, si Juve, ashtu edhe lexuesit e tjerë, që në letrat elektronike t'i drejtoheni shoqatës dhe përmes saj mund edhe të përshëndesni anëtarë të veçantë të saj.

Administratori i kësaj faqe të internetit të SHPAKZ

* * * * *


26.02.2009

Enver Gashi
Norvegji

Ju pershendes dhe ju pergezoi per punen tuaj te sukseshme.
Ju adhuruesit e pellumbave fluturues (akrobatik)jeni pa dyshim nder me te organizuarit ne Kosoves.
Ne e kemi marre iniciativen per themelimin e nje Unioni te pellumbave te Kosoves e cila kishte me u marre me standardizimin e racave tona dhe regjistrimin e tyre ne standardin e Evropes.
Deri me tani asnjeher nuk eshte bere kjo dhe une mendoj se ka ardhur koha e regjistrimit te racave tona. Kete e bejme duke i regjistruar te gjitha klubet dhe pellumbembajtesit e Kosoves. Ky organizim nuk e pengon punen e sukseshme qe keni bere dhe qe do ta beni edhe ne te ardhmen, perkundrazi ne do te ju perkrahim ne punenen tuaj.
Kerkesa jone eshte minimale, qe klubin tuaj ta regjistrojme ne faqet tona dhe te njihet nga te gjithe.

Me ndrime Enver Gashi
Me shkruani ne: enver_gashidobraje@hotmail.com Vizitoni faqet tona
www.123hjemmeside.no/pellumba

* * * * *

25.02.2009

Sinan Zeneli
Malishevë.Gjilan

Jeni te shkelqyeshem.

Vetem me pune njeriu e fiton luften.

Dhe nga ju presim mrekulli te pafundshme me respekt per t\'gjith koleget .

Paqi fat ...

* * * * *

25.02.2009

Sinan Zeneli
Malishevë, Gjilan

Mirenjohje shum te medha shoku i nderuar per punen qe ben.

Ne mburremi me ate qe ju keni punuar ne vazhdimsi per pellumbat rrotullues qe publiku te jet sa me i njoftuar.

Ju pergezojme per punen e palodhshme tuaj.

Ju deshirojme fat te mbare dhe pergezime per krijimin e ketij WEB-i.

* * * * *

25.02.2009

Sinan Zeneli
Malishevë.Gjilan

Urime, ju pergezoj për garat e vitit 2008. Njiashtu ju uroj pjesmarrësve që të kenë fat në vitin 2009 dhe uroj që shampijoni të mos dorzohet let por të korr suksese edhe në të ardhmen dhe të korr suksese së bashku me shokët.

Presim që gara e vitit 2009 të jetë një garë me madheshtore dhe gjithe pellumb mbajtesit te jene mirenjohes te asaj se qka na ka ofruar i dashuri shoku Rashit Rushiti me shpres se shampioni i vitit 2009 do te jet Avni Rrustemi .

Me respekt ju pershendes gjith pellumb mbajtesve qe jeni perkohesisht ne boten e jashtme Sinan Zeneli

* * * * *

24.02.2009

Peter Berger

Gibt es unter Euren Mitgliedern jemand der in der Nähe von Wetzikon wohnt. Es ist dort ein serbischer Hochflieger zugeflogen. Besten Dank für die Antwort. Gruss P. Berger

* * * * *

22.02.2009

Nazim Azemi

Përshendetje Gjith kultivust e pëllumbave në Gjith Rruzullin toksor  ku egzstojn ju uroj suksese nëGarat  e vitit 2009 vetem perpara ju lumt  dhe Rrespekt .Nazim Azemi Geneve.22.02.2009.

* * * * *

18.02.2009

Nazim Azemi
Geneve

Ju  uroj shum sukses per ket veb faq  shum e qëluar   veq vazhdoni ju lumt juv përshëndes te\"xhithvëve Antart e shoqates së pëllumbave Akrobatiku në zvicerr Krytarin Isen.Rushitin Avnijen.Sabitin . dhe te tjerët perpara  ju Lumt  18 02 2009.Nazimi Genev.

* * * * *

15.02.2009

Nehat Ramadani

Tung Rushiti nga Nehati Luzern

* * * * *

15.02.2009

Fadil Sabedini
Wallisellen, Zvicër

Ju pershendes te gjidhve antaret e klubit DARDAN, dhe ju uroj suksese ne vitin 2009.

* * * * *

31.01.2009

Kadri Bajrami
Llashtice, Gjilan

Pershendetje shoqata e dardanis se  pellumbave ne zvicer   për kete web faqe shume te qelluar, por ka mundur te jete edhe me e mire p.sh. kultivuesit e pellumbave te futin ndonje album te tyre dhe te kemi mundesi te shikojme se çka kultivojne shiptaret ne zvicer  me rrespekt nga llashtica e gjilanit dhe ju dishirojme gjith te mirat veq per para shkoni.. vllazer shiptare ne zvicer..

* * * * *

20.01.2009

Lulzim Bajrami
Gjilan

O ju pershndet luli nga gjilani se shum faqe e bukur kuka mat fortit jeni  edhe pershndes shum shum naserin nga llashtica se asht ma i forti ju pershndes shum

* * * * *

31.12.2008

Pershendetje të gjithë kultivuesve të pëllumbave kudo që janë nëpër botë, me deshirat më të përzemërta ua uroj Vitin e Ri 2009! duke ju dëshiruar plot gëzime e hare në jetën tuaj. Për vitin e ardhshëm ju uroj suksese sa më të mira e respekt më të madh ndaj pëllumbave e gjithashtu edhe ndaj të gjithë sportistëve që merren me këtë sport. Me shumë respekt ju dëshiroj një vit të lumtur.

Përshëndetje nga Avni Muharremi
Gland / CH

* * * * *

27.12.2008

Ju uroj për këtë web faqe shumë të qëlluar, por ka mundur të jetë edhe më e mirë, p.sh. kultivuesit e pëllumbave të futin ndonjë album të tyre dhe të kemi mundësi të shikojme se çka kultivojnë, duke përfshirë llojin apo karakteristikat e tyre dhe të njoftohemi me diçka të re. Përndryshe, ju dëshiroj çdo të mirë dhe veç përpara shqipe!

Arian Thaqi,
Gjilan

* * * * *

25.12.2008

Ju përshëndes të gjithëve dhe ju uroj një vit të mirë me garat e 2009-ës! Të fala nga Erolli.

Eroll Fazliu
Ferizaj (CH-Goldau)

* * * * *

23.12.2008

Mirëmbrëma të gjithë bashkëpunëtorëve për hapjen e kësaj dritareje të internetit. Me sa po e shoh qenka kënaqsi ta shohim këtë dritare në gjuhën shqipe. Prandaj ju uroj vetëm suksese në të ardhmen dhe punë të mbarë në këtë shoqatë shqiptare të kultivuesve të pëllumbave nga Kosova, dhe që të jemi të lumtur që kemi një faqe tonën në gjuhën shqipe, pa pasur nevojë të shikojmë më  në asnjë  dritare të  shkaut se bollë i kemi  shikue. E  tani  e tutje  e kemi dritaren tonë  ku mund të hymë e të lexojmë apo të kerkojmë çfarë na intereson.
Vetëm përpara! 
Ju uroj suksese, po në veçanti RUSHIT RUSHITIT NGA GJILANI MË VNDBANIM NË LUCERN TË ZVICRËS

Avni Muharremi,
Gland - Zvicër

* * * * *

21.12.2008

Së pari ju përshëndes të gjithëve dhe ju uroj për web-faqen, e cila është shumë e mirë dhe e qëlluar. Edhe unë merrem me kultivimin e pëllumbave të Kosovës: dynekun, gjylinë dhe kutën e Gjilanit, por edhe rasën e Gjakovës të cilën gjakovarët e kanë ruajtur dhe e ruajnë edhe sot me fanatizëm.

Ju përshëndes
Lulzim Pira, Konstanz

* * * * *

25.10.2008

Të nderuar zotërinj kultivues të pëllumbave nga Kosova

Me një kënaqësi të veçantë hyra në këtë dritare të pëllumbave të Kosovës, siç e quani me të drejtë këtë faqe të internetit.
Ju përgëzoj për iniciativën tuaj që të bëni publike punën tuaj edhe pse larg atdheut.

Me nderime e respekt
Agimi, Zvicër

* * * * *

25.10.2008

Pershendetje te ngrohta nga Gjilani.Suksese dhe cdo te mira ju deshiroj.Veq perpara shqipe-respekt.

Afrim Myrtaj, Gjilan

* * * * *